Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man wegens het hebben van ontucht met de toen 16-jarige prostituee in een Valkenburgs hotel op 8 oktober vorig jaar. 

De man verscheen op verzoek van de rechtbank ter zitting in Maastricht.

De man ontkent seks te hebben gehad met het meisje. Hij zei argwaan gekoesterd te hebben toen hij een jongen zag in plaats van een meisje, en zou toen zijn weggegaan.

Het OM vindt dit ongeloofwaardig, mede omdat er 18 keer sms-verkeer is geweest tussen verdachte en het meisje. Volgens het OM heeft de man wel degelijk seks met het meisje gehad.

Verklaring

De man had zich eind januari zelf bij de politie gemeld om te voorkomen dat die hem thuis zou ophalen. Daar gaf hij een verklaring, die hij dinsdag weer introk.

Hij zei in die verklaring door twee mannen overvallen te zijn in het Valkenburgse hotel, maar geen seks gehad te hebben.

Officier van justitie David Kuppeveld sprak tijdens de zitting van een ''lulverhaal''. Zijn collega Karin Janssen van het OM Limburg zei dat de man inmiddels vier verschillende versies heeft verteld van wat er gebeurd zou zijn.

Vrijspraak

Raadsman Bjorn Jegers bepleitte vrijspraak omdat zijn cliënt geen seks zou hebben gehad. Hij erkent dat de man aanvankelijk gelogen had over wat er gebeurd was. Maar dat komt volgens Jegers door de opstelling van OM en media, waardoor bij mensen de blinde paniek zou zijn toegeslagen. In die paniek zou de man een niet kloppend verhaal hebben verzonnen.