Voor het eerst is maandag een verdachte verschenen tijdens de behandeling van de Valkenburgse zedenzaak bij de rechtbank van Maastricht. Dat leverde de 40-jarige man een lagere eis op van het Openbaar Ministerie (OM).
 

Het OM eiste tegen hem geen tien, maar acht maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

​De Valkenburgse zedenzaak is maandag verder gegaan. Het was de eerste keer dat een verdachte vrijwillig kwam opdagen bij het proces waar in totaal 29 verdachten zijn aangemerkt.

De 40-jarige man zegt tegen de rechtbank dat hij "erin is geluisd" en dat de 16-jarige Kimberly hem vertelde dat ze 21 was. "Ze praatte als iemand die wist wat ze deed", aldus de verdachte volgens de Limburgse Omroep L1.

Op de vraag of de man naar een identiteitsbewijs heeft gevraagd, antwoordde hij dat dat "te privé" was.

Eisen

Maandag moesten vier van de 29 verdachten voor de rechter moeten verschijnen. De mannen, variërend in de leeftijd van 21 jaar tot 45 jaar, worden verdacht van het plegen van ontucht met een minderjarig meisje dat zich beschikbaar stelde voor het verrichten van seksuele handelingen tegen betaling.

Tegen drie andere verdachten eiste het OM maandag straffen van zes maanden onvoorwaardelijk, en zes en vijf maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Armin A.

Het 16-jarige meisje werd geprostitueerd door de 21-jarige loverboy Armin A. Hij is daar begin juli voor veroordeeld tot twee jaar cel. 

In totaal zijn er vijf afzonderlijke dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Rond 30 juli wordt de uitspraak verwacht.