De politie heeft zondagavond een melding gekregen dat er mogelijk een verdacht pakketje ligt bij een Jumbo-supermarkt in Groningen. Het bleek loos alarm.

Het pakketje bleek een lege tas te zijn.

De Jumbo ligt aan de Beren in de Korrewegwijk in de stad. De directe omgeving was tijdelijk afgezet, maar is weer vrijgegeven.

Begin mei werd een explosief gevonden bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. Op 31 mei was er daadwerkelijk een explosie bij de pui van de winkel aan het Overwinningsplein. Op 6 juni werd de Jumbo bij de Euroborg ontruimd na een bommelding, maar dat bleek loos alarm.

De politie heeft beelden laten zien van een bommenlegger. Die waren gemaakt door een bewakingscamera op het Overwinningsplein. Ook liet de politie foto's zien van een witte emmer, waarmee de dader mogelijk het explosief heeft vervoerd.

Kookwekker

Verder hebben de rechercheurs enkele tientallen Groningers gevraagd of ze hun kookwekker mogen zien. De politie kan vanwege het onderzoek niet zeggen waarom ze precies op zoek is naar een kookwekker en om wat voor type het gaat. De politie heeft tot nu toe tientallen tips gekregen, maar de bommenlegger is nog niet opgepakt.