Een voorbijganger is zondagmiddag een brandend huis in Schoonhoven binnengegaan om een 15-jarige bewoner naar buiten te halen. 

Dat meldde de brandweer.

De 15 jarige jongen was alleen thuis en niet in direct gevaar, maar had waarschijnlijk niet in de gaten dat de vlammen uit de zolder sloegen terwijl hij beneden was. 

De brand brak iets voor 13.45 uur uit op de zolder van een rijtjeshuis. Buren sloegen alarm en waarschuwden de brandweer. De voorbijganger zette zijn auto langs de kant, sloeg een ruit in en haalde de jongen naar buiten. De tiener bleef ongedeerd.

Verwoest

De zolder van het huis is helemaal verwoest door de brand en het bluswater. Via het dak sloeg het vuur ook over naar de buren. De schade daar is nog niet helemaal duidelijk.

Ook in het naastgelegen huis was een meisje alleen thuis. Zij wist eveneens op tijd en ongedeerd naar buiten te komen. Haar ouders waren op vakantie en komen nu terug naar huis, aldus de brandweer.

De vlammen waren na ruim een half uur gedoofd. Over de oorzaak is nog niets bekend. Uit voorzorg werd een hele rij woningen in de straat ontruimd.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto