De stroom illegale migranten die via Hoek van Holland naar Groot-Brittannië wil reizen, is sinds de intensivering van de controles vrijwel opgedroogd. Sinds half juni zijn tien verstekelingen aangetroffen.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie bevestigde woensdag berichtgeving hierover van De Telegraaf.

Tot half juni werden nog 220 illegale migranten in Hoek van Holland opgepakt, in heel 2014 waren hier 160 vreemdelingen aangehouden.

De illegale migranten proberen zich in vrachtwagens te verstoppen en zo Groot-Brittannië te bereiken. Begin vorige maand werden in het Britse Harwich nog 68 illegale immigranten ontdekt in een container van een schip dat uit Hoek van Holland kwam.

De stijging van het aantal vreemdelingen leidde tot extra controles van de marechaussee. Die extra bewaking wordt voorlopig niet afgebouwd. De controles "werpen eerste vruchten af, maar we blijven alert", twitterde staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) woensdag.

Terugsturen naar Nederlands

De Britten hebben inmiddels zestig vreemdelingen weer terug naar Nederland gestuurd. 32 Albanezen en 2 Kosovaren van deze groep zijn naar huis teruggekeerd. Tien hebben asiel in ons land aangevraagd.