Het lichaam van Michel ‘Mitch’ Henriquez is dinsdag half vijf (lokale tijd) aangekomen op Aruba. Direct na aankomst liepen zo'n zeventig mensen, onder wie veel familie en vrienden, in een stille tocht vanaf luchthaven Reina Beatrix naar een begrafenisonderneming.

Onder de aanwezigen was de vroegere buurvrouw van de familie, Ella Arends. Zij zei dat er al enige vorm van gerechtigheid is, omdat het verhaal van Mitch niet vergeten zal worden. ''Het gaat de geschiedenisboeken in.''

Onderweg sloten zich nog enkele tientallen mensen aan bij de tocht, onder wie ook vestigingshoofd Tanja Timmermans van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Aruba. Zij sprak van een ''treurige gebeurtenis" en toonde haar medeleven met de familie.

Een vrouw die de stoet voorbij zag trekken, zei boos te zijn over de dood van Henriquez. ''Wat voor systeem is het daar, ze hebben gefaald. Hoe kan het dat de betrokken agenten nog vrij kunnen rondlopen, zoals jij en ik?”

Video: Stille tocht op Aruba

Spandoek

Moeder Maria Henriquez reed samen met haar dochters in een rode auto vlak achter de lijkwagen, gevolgd door familieleden met een groot spandoek met de tekst 'Justice for Mitch’. Na een half uur arriveerde de stoet bij de begrafenisonderneming en stapte Maria uit, waarna ze huilend de 13-jarige zoon van Mitch omarmde en daarna haar dochters.

Oudste zus Lila is vanuit Nederland meegereisd. Zij deed kort het woord toen familie en vrienden naar binnen gingen om het lichaam van Mitch te zien. Ze vraagt om terughoudendheid, zodat de familie Mitch in alle rust kan begraven. ''Prioriteit nu is dat mijn broer wordt begraven. Daarna gaan we gerechtigheid halen. Dat is de volgende stap.''