De politie heeft maandag en dinsdag drie verdachten opgepakt in verband met de rellen in de Haagse Schilderswijk vorige week.

 Volgens de politie werd maandag een 27-jarige Amsterdammer opgepakt in Amsterdam voor opruiing.

Dinsdag zijn twee Hagenaars van zeventien en twintig jaar in Den Haag gearresteerd, voor geweld tijdens de ongeregeldheden.

Na de rellen in de Schilderswijk hielden agenten op verschillende dagen in totaal 243 mensen aan waarvan 82 minderjarigen. Met de drie nu opgepakte verdachten komt het totaal uit op 246 verdachten waarvan 83 minderjarigen, aldus de politie.

Behalve deze drie verdachten zitten er ook nog dertien verdachten vast. Het merendeel verschijnt volgende week voor de snelrechter.

Na de ongeregeldheden heeft de politie een speciaal rechercheteam samengesteld. Dit team speurt naar relschoppers die zich tijdens de ongeregeldheden hebben misdragen.

De rechercheurs maken voor hun onderzoek onder meer gebruik van verklaringen van getuigen en camerabeelden die de politie binnen kreeg via politie.nl. De politie verwacht de komende weken nog veel meer aanhoudingen te doen op basis van die beelden.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto