Lustkapper Harry S. is mogelijk weer actief in Groningen. Een jong slachtoffer meldde zich bij de politie nadat ze er achter kwam dat ze de lustkapper in huis had gelaten om het haar te laten knippen.

Het slachtoffer, die niet met haar naam in de media wil, doet haar verhaal aan de Groninger Internet Courant.

De vrouw zou vorige week in de buurt van het Zuiderdiep zijn benaderd door een man die vroeg of ze model wilde zijn voor zijn nieuwe kapsalon. Uiteindelijk kwam hij bij haar thuis om puntjes te knippen. Via sms bleef hij aandringen voor een vervolgafspraak.

“Omdat ik het niet vertrouwde ben ik op mijn werk research gaan doen en kwam ik er met grote schrik achter dat ik de lustkapper Harry S. in mijn eigen huis heb gelaten”, aldus de jonge vrouw. Ze deed nog diezelfde avond aangifte en de politie bevestigde dinsdag dat er inderdaad een vrouw aangifte heeft gedaan tegen lustkapper Harry S.

Geen strafbaar feit

Volgens een woordvoerder van de politie kunnen ze niets tegen de man doen, omdat hij geen strafbaar feit heeft gepleegd. Wel juichen ze het toe dat het slachtoffer naar de media is gestapt om anderen te behoeden voor de lustkapper. “Ik wil alle meisjes en vrouwen in Groningen voor hem waarschuwen”, zegt ze zelf. “Ze moeten zijn aanbod echt meteen afslaan.”

De lustkapper probeerde in september vorig jaar ook al de haren te knippen van een Groningse studente. Toen werd hij op heterdaad betrapt in het Noorderplantsoen. De lustkapper is al jarenlang actief in Groningen en Drenthe. De man doet zich voor als kapper en kickt erop om aan het haar van vrouwen te zitten.