Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een mogelijk ontlastend rapport jarenlang niet gedeeld met de voor doodslag veroordeelde Martien Hunnik in de 'showbizzmoordzaak'. 

Dat zegt advocaat Geert-Jan Knoops dinsdag in het programma Brandpunt.

Het OM bevestigt dit tegenover het programma, maar kan geen reden achterhalen. 

Hunnik en zijn advocaat werden pas in 2012 geïnformeerd over het rapport, waarin namen van vermeende daders worden genoemd. 

Veroordeeld

Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs (destijds tbr genoemd) voor doodslag op platenbaas Bart van der Laar. Hij bracht bijna acht jaar in de cel en onder behandeling door. Eind mei oordeelde de Hoge Raad dat de 'showbizzmoordzaak' uit 1981 over moet.

De platenbaas werd neergeschoten in zijn Hilversumse villa. Hunnik werd op basis van zijn eigen verklaringen als dader aangemerkt. De bekentenis die hij in januari 1983 deed, trok hij in april van dat jaar weer in. Mogelijk heeft hij onterecht vastgezeten. 

Anonieme tips

Volgens Knoops kwamen in 2002 en 2003 bij de politie anonieme tips binnen over de ware toedracht van de moord.

Het OM zou de analyse van deze tips in 2004 intern hebben gepresenteerd. Uit de analyse zou blijken dat Hunnik de platenbaas niet vermoord kan hebben. 

Het OM heeft de analyse ook niet gedeeld met de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken, die gerechtelijke dwalingen onderzoekt. 

Video: In 60 seconden: De showbizzmoord