Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in de rechtbank in Den Bosch twaalf jaar cel geëist tegen de 22-jarige Koen B. uit Heeze vanwege doodslag op z’n zeventienjarige ex-vriendin Juliette Bouhof.

Bouhof werd op 26 oktober tijdens een avond stappen gedood in het centrum van Eindhoven. Ze werd geslagen en gewurgd. Koen B. heeft bekend, al zei hij niet te hebben geweten dat hij haar daarmee had gedood. Hij was in paniek weggerend toen ze niet meer reageerde. Hij zei dat hij zich verdedigde, omdat zij in een ruzie hem de keel dichtkneep.

Ondanks vele eerdere doodsbedreigingen was er volgens officier van justitie Erna Vrijhoeven geen sprake van voorbedachte rade. Volgens gedragsdeskundigen is B. narcistisch, obsessief en agressief, maar hij heeft geen stoornis.

Volgens advocaat Bert de Rooij van B. was er geen sprake van doodslag, maar van mishandeling, met de dood tot gevolg. De moeder en zus van Juliette verlieten luid schreeuwend de zaal tijdens zijn pleidooi.

Escalatie

De twee ex-geliefden hadden al sinds begin oktober ruzie met elkaar, sinds ze het hadden uitgemaakt. Daarna had hij haar bedreigd en zou hij een mes bij haar thuis hebben achtergelaten. Hij werd daarop opgepakt en kwam vrij, met een contactverbod. Dat sloeg hij in de wind, ook omdat Juliette contact bleef zoeken.

Het escaleerde op 26 oktober. Toen ze elkaar in het centrum weer tegenkwamen, wilden ze seks met elkaar en zochten ze een plek voor zichzelf. Van seks kwam het niet, er ontstond slaande ruzie. Ze grepen elkaar naar de keel.

De aanklager zei echter dat Juliette ''geen schijn van kans had tegen de veel sterkere verdachte''.

De rechtbank doet 21 juli uitspraak.