Een woonzorgcentrum in Rijswijk is dinsdagochtend ontruimd. 

Dit gebeurde na een kleine brand waarbij één iemand zwaargewond raakte. De brand woedde in een wooncomplex aan het Van Vredenburchplantsoen.

Het slachtoffer is een monteur die bezig was met de installatie van een telecom in het pand. Bij de werkzaamheden kwam een steekvlam vrij.

De brandweer en andere hulpdiensten rukten met veel mensen uit vanwege rookontwikkeling. Omdat veel mensen in het complex niet goed te been zijn, was extra hulp nodig om iedereen zo snel mogelijk buiten te krijgen.

Opvang

De bijna honderd bewoners van het woonzorgcentrum kunnen woensdag pas terug. Na de brand is de stroomvoorziening flink ontregeld. Zorginstantie Florence heeft voor de ouderen ergens anders opvang geregeld.

Bewoners worden dinsdag ondergebracht bij familieleden, collega-zorgaanbieders en overige locaties van Florence. Het is al de tweede keer in twee weken tijd dat de bewoners tijdelijk weg moeten uit het zorgcentrum.

Video: Ouderen pas woensdag pas terug in Rijswijk

Twee weken terug was er een evacuatie door een lekkage in een cv-installatie. De stroom was toen in een groot deel van het pand uitgevallen.

Video: Woonzorgcentrum Rijswijk ontruimd

Bron: Joey Koeijvoets 

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto