Er zitten nog dertien mensen in voorlopige hechtenis vanwege de rellen in de Schilderswijk in Den Haag de afgelopen week.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond gemeld.

Een minderjarige verdachte die bij de rellen in de Haagse Schilderswijk is opgepakt, mag van de rechter-commissaris onder voorwaarden naar huis. Bij twee andere verdachten heeft Justitie zelf besloten hen heen te zenden in afwachting van hun rechtszitting.

Dit betekent dat er nu nog dertien mensen in voorlopige hechtenis zitten. De ongeregeldheden braken uit na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Hij overleed tijdens een aanhouding, vermoedelijk aan verstikking. Vijf agenten zijn aangemerkt als verdachte in de zaak. 

Avondklok

De minderjarige kreeg wel een avondklok opgelegd. Hij moet tussen 18.00-08.00 uur bij zijn ouders zijn. De jongen moet zich later alsnog voor de rechter verantwoorden.

Komende week zijn snelrechtzittingen over de rellen in de Schilderswijk van vorige week. Die staan op de rol voor maandag 13 en woensdag 15 juli.

De afgelopen dagen zijn honderden arrestaties verricht in de Schilderswijk. Het onderzoek naar het geweld is nog in volle gang. De politie verwacht nog meer mensen aan te kunnen houden.