Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag in Den Haag meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez. 

De stille tocht begon bij bij het Haagse station Moerwijk. 

De aanwezige personen droegen ballonnen en Arubaanse vlaggen. Een man heeft een T-shirt aan met het opschrift Justice for Mitch (gerechtigheid voor Mitch), met een afbeelding van een engel.

Vooraan de stoet was een spandoek te zien met de tekst 'RIP Mitch. Nos ti stimabo'.

De stille tocht eindigde in het Zuiderpark, waar Mitch Henriquez het slachtoffer werd van politiegeweld. Hij overleed door zuurstoftekort dat hij opliep door het politieoptreden. In het park, op de plek waar het gebeurde, werd het gebed 'Wees gegroet Maria' voorgelezen door geëmotioneerde familieleden en anderen.

Ministers en staatssecretaris

Bij de bijeenkomst was onder andere de gevolmachtigde minister van Aruba, Alfonso Boekhoudt, aanwezig. Hij sprak de familie toe in het Zuiderpark en benoemde het immense leed van de nabestaanden. Ook wenste hij hen veel kracht toe. 

Ook de gevolmachtigde ministers van Curaçao en Sint Maarten waren er bij, evenals staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

Van Aartsen

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag was zaterdagmiddag niet aanwezig bij de stille tocht. Dit heeft de gemeente laten weten na overleg met de familie van Henriquez.

Die geeft er de voorkeur aan de stille tocht een herdenkingsmoment te laten zijn voor familie en vrienden. Van Aartsen zal zondag wel een gesprek hebben met de familie om persoonlijk zijn deelneming te betuigen.

De familie heeft aangegeven een dergelijke ontmoeting op prijs te stellen nadat de burgemeester afgelopen week in een persoonlijke brief en via ander contact zijn deelneming heeft betuigd. Hij gaf ook aan de familie te willen bijstaan op elke mogelijke manier.