Taxichauffeurs hebben vrijdagmiddag de taxistrook voor de aankomsthal op Schiphol enige uren geblokkeerd. Ze zijn boos over een besluit van het gerechtshof dat in april bepaalde dat voortaan alle taxichauffeurs klanten mogen ophalen en wegbrengen van en naar de luchthaven. 

Eerder kon dit alleen als ze over een speciale, dure vergunning beschikten.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven heeft de blokkade voor overlast gezorgd voor reizigers. De actie duurt naar verluidt tot 18.00 uur.

Begin juni voerden de taxichauffeurs op Schiphol ook al actie tegen het vonnis. Ze legden toen het werk korte tijd neer. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Haarlemmermeer, waartoe Schiphol behoort, staat dat alleen taxi's met een speciale vergunning op Schiphol mogen werken.

Het hof oordeelde dat die afspraak niet is toegestaan op basis van de Wet personenvervoer 2000.

Een van de demonstrerende taxichauffeurs zou tijdens de actie zijn aangereden door een niet-vergunninghouder. De man is gewond naar een ziekenhuis overgebracht.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol kon niet bevestigen of het om een incident tussen taxichauffeurs ging. ''Er is iemand aangereden. Wie of wat is nog in onderzoek", aldus de zegsman.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto.