Dino S. komt volgend jaar niet vrij. Tijdens de behandeling van het hoger beroep in het omvangrijke liquidatieproces Passage moet hij in de cel blijven. S. is één van de hoofdverdachten in Passage. 

Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam maandag besloten. 

Het Openbaar Ministerie (OM) had om verlenging van de hechtenis van S. gevraagd. In het Passageproces wordt S. verdacht van betrokkenheid bij een aantal moorden.

S. zit een gevangenisstraf van ruim zes jaar uit in een andere zaak voor een reeks drugsdelicten, witwassen en valsheid in geschrifte. In juni volgend jaar zou hij in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating.

Het OM was bang dat hij dan zou onderduiken. Het hof ziet dat gevaar ook.

Hoger beroep

De zaak-Passage loopt nu in hoger beroep. De rechtbank sprak S. eerder in het Passageproces vrij van het geven van opdrachten voor de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl.

Volgens de aanklagers is er nu veel nieuw belastend materiaal tegen S. Daarbij gaat het onder meer om de verklaringen van kroongetuige Fred R.

Ook dit is een reden voor het hof om te zorgen dat S. niet op verlof kan gaan en vrij kan komen en vervolgens kan verdwijnen.

Op 26 augustus gaat de zaak verder met het horen van de familie van kroongetuige Fred R. De eerstvolgende regiezittingen in het liquidatieproces zijn op 1 en 3 september.