Een 24-jarige inwoner van Assen heeft ernstige verwondingen opgelopen in de TT-nacht. Dat heeft de politie zaterdagochtend laten weten.

De man werd rond 2.00 uur 's nachts ernstig gewond aangetroffen op de Groningerstraat, vermoedelijk als gevolg van een mishandeling.

Hij werd gereanimeerd en met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak en heeft na gesprekken met getuigen een signalement verspreid van een groepje mogelijke verdachten. Dat heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Tijdens de TT-nacht zijn tien aanhoudingen verricht wegens uiteenlopende overtredingen. Er waren tijdens de Nacht van Assen tienduizenden mensen op de been. Volgens de politie is die verder relatief rustig verlopen.

Video: Ernstige mishandeling en aanhoudingen bij TT Assen

Verkeerscontroles

Met het oog op de TT heeft de politie in het hele land verkeerscontroles uitgevoerd, waarbij vooral is gelet op snelheid en alcoholgebruik. Tot dusverre hebben 21 motorrijders en automobilisten hun rijbewijs moeten inleveren, vooral omdat ze veel harder reden dan toegestaan.

Het meest bont maakten het twee Duitse racefans die met 215 kilometer per uur over de N33 richting Assen reden, waar 100 is toegestaan. Verder werden tientallen boetes uitgeschreven. De controles gaan ook zaterdag en zondag nog door.

Diefstal

Tot nu hebben twee TT-bezoekers aangifte gedaan van diefstal van hun motor bij een hotel in het Noorden. De politie had horeca en motorbezitters speciaal opgeroepen om alert te zijn, omdat de afgelopen jaren enkele tientallen motoren werden ontvreemd op parkeerplaatsen van hotels.

De meeste hebben inmiddels maatregelen genomen, zoals beveiligde en verlichte parkeerplaatsen.