Delen van Den Haag en de omgeving zijn vrijdagochtend kortstondig getroffen door een stroomstoring. De storing is inmiddels verholpen. In totaal hebben 111.230 aansluitingen zonder stroom gezeten.

Den Haag en Rijswijk krijgen beetje bij beetje weer elektriciteit. Oorzaak was een probleem op een hoofdstation.

''De situatie op het station is hersteld en netbeheerder Stedin is bezig met het herstel van de stroomvoorziening'', zei een woordvoerster van de landelijke netbeheerder TenneT.

Volgens TenneT zaten ongeveer 50.000 aansluitingen zonder elektriciteit. De netbeheerder kan nog niet zeggen hoelang het duurt voordat iedereen weer stroom heeft. Het is ook nog niet bekend wat er precies is misgegaan op het hoofdstation.

Video: Haagse regio uur zonder stroom door storing

Liften

Vanwege de stroomstoring konden trams niet verder rijden en werkten verkeerslichten niet. Ook zaten sommige mensen opgesloten in liften. De politie had uit voorzorg alle auto's de straat op gestuurd. Treinen konden wel rijden en de telefoonnummers 112 en 0900-8844 waren gewoon bereikbaar.

Ook familiepark Drievliet heeft last gehad van de stroomstoring. Zo moest een aantal bezoekers met een hoogwerker uit de achtbaan worden gehaald. Ook in enkele andere attracties in het familiepark zaten bezoekers, vooral kinderen, vast. Niemand raakte gewond.