Bij het oude ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) in Den Haag, dat momenteel wordt verbouwd, is vrijdagochtend brand uitgebroken.

De brand was rond 11.00 uur onder controle, meldt een woordvoerder van de brandweer aan NU.nl.

"Dat betekent dat de brand zich niet verder verspreid", aldus een woordvoerder. De brand woedde in het isolatiemateriaal dus vandaar dat er af en toe nog rook te zien is. We zijn nu gecontroleerd de gevelplaten aan het verwijderen om de brand geheel te blussen. Daar zullen we nog wel even mee bezig zijn."

De brand woedde aan de buitenkant van het gebouw, op de dertiende en veertiende verdieping. 

Volgens de brandweerwoordvoerder trok een aantal gevelplaten krom. 

Tramverkeer

Het tramverkeer was voor een deel stilgelegd. De politie is nu in overleg met de vervoersmaatschappij HTM om te zien of het tramverkeer weer langzaam op gang kan komen.Een deel van het tramverkeer wordt nog omgeleid.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen was naar de plek van de brand toe om zelf poolshoogte te nemen. 

VROM

VROM is in 2010 samengevoegd met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ze vormden samen het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De ambtenaren zijn vertrokken en het pand wordt momenteel opgeknapt. Als dat volgend jaar klaar is, komen er ambtenaren van onder meer Buitenlandse Zaken en Infrastructuur te werken.