Twee schuren in Geesteren (Overijssel) zijn woensdagavond gedeeltelijk door brand verwoest, zei een woordvoerster van de brandweer.

Bij de brand aan de Witteveensweg is asbest vrijgekomen. Volgens de brandweer Twente zijn de deeltjes enkel op het eigen terrein terechtgekomen.

Een gespecialiseerd bedrijf gaat samen met de gemeente Tubbergen (waar Geesteren onder valt) het asbest opruimen. Het terrein blijft afgezet.

De brand ontstond in een ongeveer zestig meter lange leegstaande schuur en leidde tot veel rookontwikkeling. Het vuur sloeg vervolgens over naar een andere veeschuur. Een nabijgelegen woonhuis werd natgehouden, om te voorkomen dat die ook vlam zou vatten.

In de rook zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aangetroffen, maar de brandweer adviseerde wel uit de rook te blijven.

In de schuren bevonden zich geen dieren. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De oorzaak van de brand, die rond 20.00 uur ontstond, is nog niet bekend. Omstreeks 22.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto