Opnieuw heeft de politie drie vermeende leden van een Brabantse criminele organisatie opgepakt die jarenlang een 'drugslijn' tussen Nederland en Frankrijk zou hebben gerund. 

Dat liet de politie woensdag weten.

De nieuwe verdachten in de zaak zijn een 32-jarige man uit Roosendaal, een 41-jarige man uit Oud-Vossemeer (op Tholen) en een 58-jarige vrouw die eerder op Aruba werd opgepakt en inmiddels in Nederland is.

Eén criminele familie uit Roosendaal vormde volgens de politie de spil van de bende. Eerder deze maand werden al zes verdachten opgepakt tijdens een grote actie in West-Brabant. Daarbij vond de politie onder meer een hennepkwekerij en spullen die met hennepteelt te maken hebben.

Meewerken

De drie laatste arrestanten zijn overigens geen familie van de andere verdachten. Wel zouden ze hebben meegewerkt in het criminele 'familiebedrijf'. De politie, die al anderhalf jaar aan het onderzoek werkt, sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zo'n tweehonderd agenten waren betrokken bij de eerdere invallen op in totaal 24 adressen. Ook de belastingdienst en de gemeenten Roosendaal en Etten-Leur werkten mee. Op een kapitale villa in Roosendaal, die volgens de autoriteiten vermoedelijk met crimineel geld is betaald, werd beslag gelegd. Tegelijkertijd deed ook de Spaanse politie onderzoek en nam onder meer een appartement en een Bentley in beslag.