De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht een compositietekening laten zien van een man die waarschijnlijk betrokken was bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom.

De licht getinte man heeft op de tekening een capuchon op en heeft een stoppelbaardje.

Mogelijk is hij ook een van de schutters die de 43-jarige Boom op 9 juni met tientallen kogels in Zaandam doorzeefden. Kinderen die op een nabijgelegen basisschool zaten waren getuige.

Ook werd bekendgemaakt dat Lucas Boom in april op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar is geslagen in een uitgaansgelegenheid. In het onderzoek naar zijn liquidatie wil de politie informatie over deze ruzie.

'We hebben concrete aanwijzingen dat hij in de nacht van 24 op 25 april bij een ruzie met een andere man in elkaar is geslagen in de uitgaansgelegenheid Palladium op het Leidseplein. We willen graag weten of er mensen iets van die hoogoplopende ruzie hebben gezien of weten door wie Lucas Boom geslagen is'', zei een woordvoerder in Opsporing Verzocht.

Dertien tips

Tijdens de uitzending kwamen er al dertien tips binnen over de liquidatie. Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord. De meeste tips gaan over de uitgebrande vluchtwagen aan de Achtersteven in Amsterdam-Noord. 

Het busje, een bruine Volkswagen Multivan, werd volgens de politie een week voor de liquidatie gestolen in Den Haag. De bus heeft waarschijnlijk al zo'n zes dagen in de buurt van Zaandam gestaan. De politie wil weten of er mensen in de buurt van de bus zijn gezien.

Vuurwapen

De politie maakte ook bekend dat er bij een zoektocht in het water bij de Hoekenesgracht in Amsterdam-West een onderdeel van een vuurwapen is gevonden dat mogelijk is gebruikt bij een liquidatie.

Het gevonden onderdeel van een vuurwapen is mogelijk gebruikt bij de poging tot liquidatie op Inchomar B. in augustus 2013 op de Antwerpenbaan in Amsterdam-West. Volgens de politie is de vondst van de wapens belangrijk, omdat er nog altijd bruikbare sporen op kunnen zitten.

Video: Dode door schietpartij in Zaandam