Er is opnieuw een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij een van de havenbranden in Midden-Limburg in december en januari.

Dat meldt de politie dinsdag.

Het gaat om een 48-jarige man die is aangehouden in een gevangenis in Sittard. Daar is hij in voorarrest op verdenking van een gewapende overval op een woning in Velden eerder dit jaar.

In de woning van de verdachte in Eindhoven heeft dinsdag een huiszoeking plaatsgevonden.

Vorige week dinsdag is er ook een verdachte aangehouden. Zijn huis in Maastricht is doorzocht op mogelijke bewijsstukken. Wat de uitkomst van die huiszoeking is, kan de politie niet zeggen. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Vlammen

De politie is al maanden bezig met een groot onderzoek naar de branden in de jachthavens die in december en januari in Midden-Limburg plaatsvonden. Meerdere boten in de havens van Wessem, Ohé en Laak, Roermond en Herten gingen in vlammen op.

Tientallen boten raakten ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's.

Bij de brand in Roermond in december kwam asbest vrij. Een groot deel van het centrum moest een paar dagen worden afgezet om het gebied schoon te maken.