Na dagen van regen, bewolking en relatief lage temperaturen is er aan het einde van de week kans op temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Vrijdag lijkt de warmste dag van de week te worden.

Dat melden diverse meteorologische websites dinsdag.

Volgens Weeronline.nl wordt vrijdag de warmste dag van de week en wordt er ook de volgende week rekening gehouden met zomerweer.

Afgelopen zondag ging met de zonnewende de astronomische zomer in, maar dat was de afgelopen dagen aan het weerbeeld in Nederland niet te merken.

Ook het KNMI verwacht een stijging van de temperatuur met gemiddeld rond of boven de 20 graden. Of de hogere temperaturen na het weekeinde aanhouden, is echter nog onzeker.

"Grote kans op een overgang naar warm tot zeer warm zomerweer met nu en dan enkele (stevige) onweersbuien", luidt het vooruitzicht voor de lange termijn.

Maxima van meer dan 30 graden

"Na komend weekend suggereren zowel het Europese als het Amerikaanse weermodel, dat er een kans bestaat dat warmte vanuit Spanje onze kant op kan stromen. In het meest extreme geval betekent dit dat we medio volgende week met maxima van meer dan 30 graden te maken krijgen", liet Weerplaza eerder weten. 

Volgens de meteorologische site is er woensdag "meer ruimte voor de zon, met landinwaarts lokaal nog een enkele bui en 18 tot 20 graden". 

Donderdag wordt het nog wat warmer. Dan is de buienkans klein, maar een droge dag in heel Nederland is onzeker. Het koele weer van het begin van deze week vertrekt volgens Weerplaza in elk geval uit het land en maakt plaats voor redelijk normaal Hollands zomerweer.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Vrijdag -2° O 3
Zaterdag -4° ZO 4
Zondag ZW 3
Maandag ZW 3
Dinsdag ZO 4

Bekijk de actuele weersvoorspelling