De politie gaat de komende dagen extra controleren op de campings rond het TT-circuit bij Assen, waar traditioneel vele duizenden raceliefhebbers verblijven. 

Aanleiding is dat tijdens de vorige TT veel campinggasten het slachtoffer zijn geworden van diefstal uit tenten.

Agenten gaan kampeerders ook actief waarschuwen, zodat die alerter zijn en geen waardevolle spullen achterlaten in hun tent. Dieven hadden het vorig jaar vooral voorzien op mobiele telefoons, tablets en fotocamera's. Enkele campings hebben, na de diefstalgolf van vorig jaar, besloten om camerabeveiliging in te stellen.

De races worden komende zaterdag voor de 85e keer verreden. Er worden zo'n honderdduizend bezoekers op het circuit verwacht. Ook de feesten en muziekoptredens rond de races, op de campings en in de Asser binnenstad, trekken elk jaar vele tienduizenden mensen.

Noordelijke provincies

Ook blijft de politie alert bij hotels in de noordelijke provincies. De afgelopen jaren zijn bij meerdere hotels enkele tientallen motoren gestolen. De meeste hebben inmiddels maatregelen genomen, zoals beveiligde en verlichte parkeerplaatsen.

Vanaf woensdag worden op alle wegen in de richting van Assen politiecontroles gehouden. Die beginnen al bij de veerboten in Hoek van Holland en IJmuiden, omdat veel Britse motorliefhebbers daar aankomen en tijdens de overtocht soms te diep in het glaasje hebben gekeken.

Ook op zondag, een dag na de races, zijn overal alcoholcontroles. Het gebeurt regelmatig dat mensen nog restalcohol van de nacht ervoor in hun bloed hebben en dus onder invloed achter het stuur zitten, aldus de politie.