De politie en de NS hebben definitieve afspraken gemaakt over de inzet van gebiedsagenten en dagelijkse extra inzet van politie op stations en in de treinen.

Dat meldt de Vakbond voor Rijdend Personeel, waaronder Machinisten, Conducteurs (Vvmc) zaterdag.

Sinds zaterdag is de politie-inzet vergroot met twintig gebiedsagenten op en rond stations waarvan bekend is dat daar meer dan gemiddeld sprake is van agressie of zwartrijders. Naast hun zichtbare aanwezigheid zijn de agenten tevens het eerste aanspreekpunt bij incidenten.

De gebiedsagenten komen bovenop de reeds aanwezige (regio)-politie en de Veiligheid & Service-medewerkers van de NS zelf. 

Op de stations Almere, Amsterdam Centraal, Alkmaar, Schiphol, Leiden, Den Haag Centraal/Hollands Spoor, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Breda, Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Venlo, Utrecht Centraal, Nijmegen, Arnhem, Enschede, Amersfoort, Maastricht, Tilburg en Zwolle/Deventer worden de agenten ingezet.

De afspraken zijn gemaakt rondom de maatregelen die eerder in maart werden besproken tussen de bonden, politiek en NS. In november wordt samen met alle partijen gekeken of de maatregelen het gewenste effect hebben gehad.