Het ongeval van woensdagavond met een bus met Nederlandse toeristen in Portugal heeft het leven gekost van een vierde Nederlander. 

Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan NU.nl. Het zou gaan om een 64-jarige vrouw.

Eerder werd al bekend dat een vrouw van rond de dertig en een man van ongeveer zestig zijn omgekomen. De identiteit van een derde slachtoffer is nog niet bekend.

Er liggen nog vijf mensen in het ziekenhuis die bij het busongeluk in Portugal woensdagavond gewond zijn geraakt. Een van hen is zwaargewond, maar de toestand is niet kritiek. Dit heeft de Nederlandse hulpverleningsorganisatie SOS International vrijdagmiddag laten weten.

"De mensen moeten zich gesteund voelen'', zegt ambassadeur Govert Jan Bijl de Vroe vrijdagmiddag na zijn bezoek aan het ziekenhuis. "De gesprekken met de patiënten zijn aangrijpend. De mensen gingen op vakantie en kwamen in een ramp terecht."

Onderzoek

​Het ongeluk gebeurde donderdag vlak na middernacht Nederlandse tijd. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog in volle gang.

De bus was op weg van het vliegveld Faro naar de zuidelijke plaats Portimão om de reizigers naar hun hotel te brengen. De passagiers waren net geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd), aldus een verklaring van TUI.​

Gipsvluchten

Er wordt nog bekeken of gewonden met een vliegtuig dat normaal voor gipsvluchten wordt ingezet, naar Nederland worden teruggebracht. SOS International verwacht hierover misschien zaterdagochtend meer duidelijkheid. Daadwerkelijk gevlogen wordt niet voor zondag, als tot een 'gipsvlucht' wordt besloten.

Ook over de repatriëring van de vier doden is nog geen duidelijkheid. Volgens SOS International zullen de lichamen niet voor maandag worden teruggebracht.

Plaats busongeluk Portugal

Plaats busongeluk Portugal

Video: Busongeluk Portugal eist vierde leven