Vijf mannen zijn donderdag op Curaçao veroordeeld voor hun aandeel in een schietpartij op de luchthaven vorig jaar juli. 

Die kostte twee mannen het leven, zeven reizigers raakten gewond. Twee veroordeelden kregen levenslang, de anderen kregen straffen van 20, 14 en 12 jaar.

Alle verdachten zijn lid van de zogenoemde 'No Limit Soldiers’-bende op het eiland. De twee omgebrachte mannen, die net op 15 juli met een vlucht van Air Berlin vanuit Düsseldorf op Curaçao waren geland, waren lid van een concurrerende bende: Buena Vista City.

De gewonden waren passagiers van dezelfde vlucht. De schietpartij werd uitgevoerd met automatische wapens, waaronder een Kalashnikov.

Traumatisch

Het Openbaar Ministerie omschreef de schietpartij als 'zeer gewelddadig' en traumatisch voor alle mensen die op dat moment op de luchthaven aanwezig waren.

Tegen een 28-jarige agent is deze maand zes jaar celstraf geëist. Hij zou, in ruil voor 35.000 gulden (ongeveer 17.000 euro) aan de daders de bewuste vluchtgegevens hebben doorgegeven. De agent is eerder deze week in afwachting van de uitspraak, later deze maand, voor eigen veiligheid naar Nederland gebracht.