De politie heeft deze week een tweede verdachte van het schietincident op de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam aangehouden.

Het betreft een 26-jarige Amsterdammer, meldt de politie woensdag. Vorige week werd al een 49-jarige Amsterdammer gearresteerd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het 35-jarige slachtoffer, een medewerker van het postsorteercentrum van PostNL, werd op dinsdagavond 17 februari lopend op weg naar huis door meerdere kogels geraakt. Hij werd onder meer geraakt in zijn arm, maar overleefde de schietpartij.

Hij raakte deels arbeidsongeschikt en is zwaar getraumatiseerd. Hij is vooral angstig, omdat de schutter voor het schieten tegen hem zei "voor de volgende keer."

Intensief speurwerk

Voor de politie en het slachtoffer is het niet duidelijk waarom juist hij doelwit was. De beschieting leek geen verband te houden met de liquidatiereeks in Amsterdam. Het slachtoffer is ook geen bekende van de politie.

Beide verdachten zijn aangehouden na intensief speurwerk. Vorige maand deed de politie nog een getuigenoproep. Daaruit werd duidelijk dat de politie zowel de schutter als de bestuurder zocht en mogelijk nog meer inzittenden van de auto waarin de schutter zich liet rondrijden.