Op de wegen rond Breda is het dit weekend erg druk en kunnen lange files ontstaan. Daarvoor waarschuwen de ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID) vrijdag.

Aanleiding zijn werkzaamheden op de E34, de weg vanuit Antwerpen richting Eindhoven. In de Belgische Kempen was het vrijdag meer dan 30 graden en het wegdek kon die hitte niet aan.

De schade aan het asfalt op enkele kilometers van de Nederlands-Belgische grens wordt gerepareerd en daarom is de E34 dicht. ''We raden mensen daarom aan de regio Breda zoveel mogelijk te mijden'', aldus een VID-woordvoerder.

''Omrijders vanuit België mengen zich daar namelijk ook nog eens met weggebruikers die moeten omrijden vanwege de eveneens afgesloten A59 in West-Brabant.'' Het verkeer op de E34 en de omliggende binnenwegen, stond vrijdagavond ''muurvast''.

Evacueren

Automobilisten die de afslag Retie eenmaal voorbij waren, konden geen kant op, meldde de VID. De politie evacueerde vrijdag de mensen die vaststonden.

Het verkeer richting Nederland wordt het hele weekend omgeleid over de route via Breda en Tilburg (A58). Maar die is volgens de VID niet berekend op zo’n grote extra verkeersstroom.