De politie heeft woensdag een 28-jarige Rotterdammer aangehouden die eerder dit jaar zou hebben geprobeerd een man onder een aanstormende trein te duwen op station Blaak.

De verdachte zou op 11 maart rond 21.00 uur een twintigjarige man van het perron op de rails hebben willen duwen. Het slachtoffer wist echter overeind te blijven.

De verdachte rende na het voorval weg naar de centrale hal van het station. De politie kreeg later meerdere tips nadat ze opnames van het incident had getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Mede naar aanleiding van die aanwijzingen kon de man woensdag worden aangehouden.

De Rotterdammer wordt verdacht van poging tot doodslag.

Gestruikeld

In april gebeurde een soortgelijk incident op het Rotterdamse metrostation Gerdesiaweg. Een man duwde daar een 67-jarige vrouw op de rails. Hij deed dat uit woede omdat de vrouw over zijn uitgestrekte benen was gestruikeld toen hij op een bankje zat.

Omstanders wisten het slachtoffer van de rails te halen, voordat er een metro kwam. Ook hier wist te dader te ontkomen. De politie gaat er niet van uit dat er sprake is van dezelfde dader. "We richten ons op dit moment specifiek op de zaak van station Blaak", aldus een woordvoerster.