Zakenman Koen Everink is woensdag in de skybox geweest in de Amsterdam Arena, waar hij in juli 2012 zwaar mishandeld werd. Het was voor het eerst sinds die beruchte nacht dat hij er terugkwam. 

''Hij vond het heel confronterend om terug te zijn op de plek waar hij de zwartste dag van zijn leven beleefd heeft'', vertelde zijn advocaat Alexander de Swart. ''Maar het is een belangrijke dag voor hem, in het kader van zijn verwerking.''

Het bezoek aan de skybox vond plaats vanwege de behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen Badr Hari: het gerechtshof in Amsterdam ging er een kijkje nemen en de advocaten van Everink, Hari en medeverdachte Ferhat Y. waren daar ook bij.

Volgens zijn advocaat is Everink alleen gekomen omdat hij wist dat Hari en Ferhat Y. er zelf niet zouden zijn. ''Hij zou het te confronterend vinden om met hen weer in dezelfde skybox te zijn.''

Balustrade 

''Everink heeft me aangewezen waar hij lag'', vertelt De Swart, ''en we hebben ook een kijkje genomen bij de balustrade waar hij tegenaan is gesmeten tijdens de vechtpartij. Ongeveer 7 meter lager ligt een gang. Als hij over de balustrade heen was gevallen, was het allemaal veel erger afgelopen. Dan had hij het mogelijk niet overleefd'', denkt zijn advocaat.

De rechtbank veroordeelde Hari tot anderhalf jaar cel, waartegen zowel de kickbokser als het Openbaar Ministerie in beroep ging. Y. werd vrijgesproken, maar het OM ging tegen die beslissing in hoger beroep. Zowel Hari als Y. ontkent dat ze Everink hebben toegetakeld.

Het gerechtshof begint over twee weken aan de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Hari en medeverdachte Ferhat Y. en trekt daarvoor vier dagen uit. Het is nog niet duidelijk of Everink daarbij aanwezig zal zijn.