In het kader van het hoger beroep tegen Badr Hari, gaat het gerechtshof aanstaande woensdag naar de Amsterdam Arena.

Daar wordt de skybox bekeken waar de kickbokser zakenman Koen Everink ernstig zou hebben mishandeld.

Dat meldt het gerechtshof donderdagavond. Er wordt benadrukt dat het niet gaat om een reconstructie van de gebeurtenissen op 8 juli 2012, maar om een schouw.

Hari werd vorig jaar veroordeeld voor de mishandeling van Everink op dancefeest Sensation en een reeks andere geweldsincidenten in het Amsterdamse uitgaansleven. Bij de rechtszaak ging de rechtbank ook naar de Arena voor een schouw.

Veroordeling

Hari heeft een celstraf van anderhalf jaar gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest. Daarnaast moest hij 21.000 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De kickbokser ging in hoger beroep tegen zijn straf. Het beroep gaat op woensdag 24 juni van start en neemt in totaal vier dagen in beslag.

Video: Badr Hari veroordeeld (2014)

Restaurants

Eind vorig jaar was er op 19 november al een regiezitting. Toen werd besloten dat de beperking van Hari werden versoepeld. 

De rechtbank had voorheen de vechtsporter verboden om na 22.00 uur nog aanwezig te zijn in zogenoemde natte horeca. Maar voortaan mag de kickbokser tot middernacht eten in restaurants.