De vrouw die in de nacht van woensdag op donderdag gewond is geraakt door een schietpartij in Amsterdam-Osdorp is de weduwe van de eind april in Amsterdam geliquideerde crimineel Baris Önder.

Dat melden bronnen aan NU.nl na berichtgeving in Het Parool.

Baris Önder was net als zijn vader Atilla zeer bekend in het criminele milieu. Önder werd geliquideerd in zijn auto op de S.F. van Ossstraat in Osdorp.

De vrouw werd neergeschoten in de Charles Boissevainstraat, om de hoek van de Van Ossstraat.

Ze zou rond 1.00 uur 's nachts zijn neergeschoten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar ze is geopereerd. Haar toestand is onbekend.

Scooter

Buurtbewoners zeiden tegen AT5 ongeveer vier schoten te hebben gehoord. Ook verklaarden omstanders tegenover de Amsterdamse tv-zender dat de vermoedelijke dader(s) zijn gevlucht op een scooter.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. 

Rivierenbuurt

Op 10 december werd in de Uiterwaardenstraat, in de Rivierenbuurt, de jeugdvriend van Önder en compagnon Murat Garki geliquideerd.

Önder en Garki werden vorig jaar kort verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van zakenman Aytas Göraler. Die werd op 4 januari 2014 in Amsterdam Slotermeer doodgeschoten voor de ogen van zijn vrouw en achtjarige dochter en zijn anderhalf jaar oude zoontje. Er was niet genoeg bewijs voor verdere vervolging.

Video: Slachtoffer schietpartij is 27-jarige vrouw