Het verkeer in het zuidwesten van het land ondervindt woensdag grote problemen.

De Moerdijkbrug was tot vanmorgen omstreeks 10.30 uur gestremd in de richting van Rotterdam vanwege een ongeluk met een vrachtwagen, dat in de vroege ochtend gebeurde. De truck kantelde en de lading ijzer belandde op de rijbaan van de A16.

Inmiddels is de brug richting Rotterdam weer beschikbaar. Er heeft nog wel enige tijd een file gestaan, zo meldt de VerkeersInformatiedienst (VID). Na het ongeval was de A16 gestremd. De vluchtstrook was wel de hele tijd open, de overige rijstroken waren dicht. 

Het duurde tot het einde van de ochtend voordat alle problemen waren opgelost, laten de ANWB en de VID weten. ''De ochtendspits heeft tot de middag geduurd''.

Er werden omleidingsroutes ingesteld, maar volgens een woordvoerder van de ANWB verspreidden de verkeersproblemen zich ''als een olievlek'' in het zuidwesten van het land. Hij vindt het te ver gaan om van een verkeersinfarct te spreken.

Rond 10.00 uur was het op de omleidingsroutes wat minder druk. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt, rond 09.30 uur, in totaal 75 kilometer file in de zuidwesthoek.

Omleidingsroutes

Het verkeer werd aangeraden de Moerdijkbrug te mijden. Automobilisten vanuit Antwerpen met bestemming Rotterdam konden beter omrijden in de richting van Bergen op Zoom. Weggebruikers vanuit Eindhoven deden er goed aan om te kiezen voor de A2 en de A15 (via Den Bosch en Gorinchem) en vanuit Breda kon men ook beter via Gorinchem of Zeeland gaan.

Volgens de ANWB is het nog een geluk dat het een woensdag is, een relatief rustige verkeersdag. ''Maar aan die informatie heb je weinig aan als je in een van die files staat te wachten.''

Het ongeluk met de truck gebeurde net over de brug aan de noordkant. De chauffeur is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk de actuele verkeerssituatie

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto.