Op het traject tussen Utrecht Centraal en Den Bosch kunnen dinsdag een groot deel van de dag geen treinen rijden door een defect aan de bovenleiding. 

Dat meldt de NS

Volgens de spoorwegen is er zeker tot 15.00 uur geen treinverkeer mogelijk. Een kapotte bovenleiding tussen Geldermalsen en Castellum/Tiel/Zaltbommel is de oorzaak van de stremming. 

Een trein van Utrecht naar Tiel trok de bovenleiding kapot, waardoor die op de trein terechtkwam. De passagiers konden er een halfuur niet uit, omdat de boel eerst moest worden geaard. Inmiddels zijn de passagiers uit de trein, aldus een woordvoerster van spoorbeheerder Prorail. De trein is weggesleept.

Omreizen

Reizigers tussen Utrecht en Den Bosch wordt geadviseerd om te reizen via Arnhem. Tussen Eindhoven en Amsterdam/Utrecht kan men omreizen via Rotterdam. Ook worden er bussen ingezet.

Passagiers zijn een halfuur tot een uur langer onderweg.

Groningen

Ook tussen Zwolle en Groningen kunnen reizigers problemen ondervinden. Eerder kregen de reizigers met langere reistijd te maken door een defecte bovenleiding. Deze problemen zijn inmiddels voorbij, alleen houdt nu een wisselstoring het treinverkeer tussen beide plaatsen alsnog op. 

De verstoring is naar verwachting rond 14.00 uur verholpen. 

Den Haag

Tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle moeten reizigers rekening houden met een extra reistijd van 15 minuten. Door een defecte wissel rijden daar minder Sprinters. 

De verstoring tussen Den Haag en Gouda is dinsdagavond rond 21.00 uur verholpen. 

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp

Bekijk de actuele situatie op het spoor