Het benefietdiner in de Heineken Music Hall in Amsterdam zaterdagavond heeft 653.000 euro opgeleverd, na aftrek van de kosten. 

Dit hebben de organisatoren zondagmiddag laten weten.

Het geld wordt besteed om het onderzoek van de wetenschappers voort te zetten die vorig jaar omkwamen bij de vliegramp met de MH17.

Joep Lange en zijn collega en partner Jacqueline van Tongeren zaten in het toestel toen ze op weg waren naar een aidscongres in de Australische stad Melbourne. Joep Lange speelde een prominente rol in de bestrijding van HIV en aids vanaf het moment dat de ziekte zich in Nederland openbaarde.

Hij was een internationaal vooraanstaande HIV-experts. In het door hem gestarte onderzoek staat het vroeg behandelen van mensen met de infectie centraal. Snelle behandeling zou het virus blijvend kunnen onderdrukken.

De opbrengst dit keer is 28 procent hoger dan vorig jaar. Talloze prominenten woonden het benefiet bij, onder wie prinses Mabel en minister Liliane Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking). Verder waren er optredens van de Venga Boys, Waylon en Berget Lewis.