De kans op warme en zomerse temperaturen neemt in de aanloop naar het weekeinde volgende week toe. Er is grote kans op temperaturen van 25 graden die zelfs kunnen oplopen tot 30 graden.

Dat meldt Weerplaza.

Voor het zomerse weer Nederland bereikt, krijgen we eerst te maken met een aantal koelere dagen. Aan het begin van volgende week is het koel en is iedere dag kans op regen. 

Ook dit weekeinde blijft het vrij koel, met zondag temperaturen tussen 17 en 20 graden en het gaat vanuit het westen regenen. 

Vanaf donderdag komt er boven Scandinavië een hogedrukgebied te liggen, waardoor de wind draait naar het noordoosten. Warme lucht uit Noord-Afrika en Zuidwest-Europa komt dan naar Nederland toe.

Dat betekent dat het vanaf donderdag geleidelijk aan warmer zal worden in Nederland, met temperaturen tot 25 graden. Ook vrijdag houdt het warme weer naar verwachting aan en in het weekeinde kan zelfs sprake zijn van enkele tropische dagen met temperaturen tot 30 graden. 

Vooral in Midden- en Zuid-Nederland worden warme perioden verwacht. Op de Waddeneilanden is het minder warm, rond de 25 graden.

Naarmate het warme weer aanhoudt, neemt 's avonds de kans op regen- en onweersbuien wel toe.