De brand bij het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line, die zondagochtend weer was opgelaaid, is geblust. Kort na 10.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

De felle brand brak zaterdagavond omstreeks 20.00 uur uit en greep snel om zich heen, zei de brandweer.

Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was, werd zondagochtend de hulp ingeroepen van een sloopbedrijf, dat het pand toegankelijk zou kunnen maken. Dat bleek niet nodig. Met hulp van de eigenaar kon de brandweer de brandhaard lokaliseren. 

Moke

Het pand is compleet verwoest. Behalve de eigenaar zijn ook verschillende artiesten gedupeerd die hun instrumenten in het muziekcentrum hadden staan, waaronder de band Moke. 

Eigenaar Albert Pronk (51) zegt ontzettend blij te zijn dat niemand bij de felle brand gewond raakte. ''De brand is ontstaan in het ketelhuis, bij een cv-installatie. Donderdag is daar nog onderhoud gepleegd", vertelt Pronk. 

Spullen

"Toen de brandmelders afgingen zagen medewerkers eerst rook, toen vuur. Ze zijn gaan blussen en iedereen, veelal repeterende muzikanten, is naar buiten gegaan.''

Pronk schat dat er voor drie tot vier ton aan spullen verloren is gegaan. Vijftien studio's waren voor bands die er met eigen apparatuur oefenden en nog eens vijftien waren volledig geoutilleerd.

Video: Brand in muziekstudio Amsterdam geblust

Paradiso

Muziektempel Paradiso gaat een benefietconcert organiseren voor het muziekcentrum. Dat heeft Paradiso-directeur Mark Minkman zondag laten weten via Twitter.

Wanneer de benefietavond wordt gehouden is nog niet bekend.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto.