Willem Holleeder heeft aan zijn zus Astrid laten doorschemeren dat hij weet wie betrokken waren bij de moord op zijn zwager Cor van Hout. Een gesprek hierover begin maart in de gevangenis is opgenomen door zijn zus, die zegt de opnamen aan justitie te zullen geven.

Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

De opname zou het eerste directe bewijs zijn dat Holleeder wist van de moord op Cor van Hout in 2003. De andere zus van Holleeder, Sonja, had twee kinderen met Cor van Hout. Beide zussen getuigden al tegen hem. Ook twee kroongetuigen verklaarden al eerdere dat Holleeder een van de opdrachtgevers van de moord was.

Astrid Holleeder nam het gesprek begin maart op in de gevangenis. Zij had zichzelf voorzien van afluisterapparatuur. Zij zegt de opname aan het Openbaar Ministerie te zullen geven. Cor van Hout werd op 24 januari 2003 doodgeschoten in Amstelveen.

Het is nog niet duidelijk of Holleeder nu ook wordt vervolgd voor zijn rol bij de moord op Van Hout. Hij zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij twee andere liquidaties.

Video: In 60 seconden: De zaak van Holleeder