Het Openbaar Ministerie wil Dino S. (54) langer vasthouden en heeft bij het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om hem in voorlopige hechtenis te nemen. 

Dat maakt het OM vrijdag bekend.

S. is verdachte in het Passage-proces. Maar voor een andere zaak zit hij een celstraf uit van zes en een halve jaar. Hij zit vast voor een reeks drugsdelicten, witwassen en valsheid in geschrifte.

Volgend jaar juni komt hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Het OM is bang dat als S. eenmaal vrij, gaat onderduiken. In het Passage-proces wordt S. verdacht van betrokkenheid bij een aantal moorden.

Voor het proces in de Passage-zaak werd zijn voorlopige hechtenis in 2012 opgeheven. Hij werd grotendeels vrijgesproken na een eis van levenslang. Het OM is daarop in hoger beroep gegaan.

Nieuw bewijs

Inmiddels is er nieuw en belastend bewijs tegen S., onder meer door verklaringen van kroongetuige Fred R. "Volgens het OM moet dit nieuwe materiaal in samenhang met de al bestaande bewijsmiddelen leiden tot ernstige bezwaren die herleving van de voorlopige rechtvaardigen."

Het gerechtshof zal op een nader te bepalen datum een beslissing nemen.