De veerdienst tussen Den Helder en Texel is weer op gang gekomen nadat er vrijdagmiddag een brandje was ontstaan in de machinekamer van een van de boten.

De veerboot, de Schulpengat, van rederij Teso kon op eigen kracht de haven van Den Helder bereiken. De boot was al in het zicht van de haven.

Omdat er in Den Helder maar een aanlegplek is, moest de boot uit Texel wachten totdat de Schulpengat daar weg was. De Dokter Wagemaker vaart nu als enige heen en weer totdat de wachttijd voor de passagiers in Den Helder en Texel voorbij is.

De brandweer was vrijdagmiddag snel ter plekke om het brandje op de Schulpengat te blussen. De opvarenden werden opgevangen in een gebouw van Teso. Na een tijdje mochten de passagiers hun auto van boord halen.

Files

Op de wegen naar de haven van Den Helder en bij de terminal op Texel ontstonden files. De verkeersdiensten ANWB en VID gaven het advies niet naar de havens te gaan.

Op de wegen N9 en N250 naar de haven van Den Helder en bij de terminal op Texel onstonden files. De verkeersdiensten ANWB en VID geven het advies voorlopig niet naar de havens te gaan.

Hoogtepunt

Op het hoogtepunt in de middag had de file volgens een woordvoerder van de VID een lengte van bijna 5 kilometer bereikt. De file werd maar langzaam kleiner, omdat er maar één veerboot in de vaart was. Die moest eerst de mensen meenemen die al stonden te wachten, omdat er twee uur lang niet gevaren kon worden wegens de brand.

"Sommige mensen hebben wel vijf uur staan wachten",, zei de woordvoerder. Aan het begin van de avond stond er nog een file van ruim een kilometer. De VID verwacht dat die in de loop van de avond ook oplost.