Bandidos-leider Harrie Ramakers, die woensdag werd opgepakt bij een landelijke politieactie tegen motorclubs, wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Sittard. 

Dat meldt L1 donderdag. Ramakers wordt ook verdacht van afpersing en deelname aan een criminele organisatie. 

De Bandidos-leider zou begin deze maand bij een schietpartij in café Dug Out zijn geweest. Leden van Bandidos, de Hells Angels en de aan Hells Angels gelieerde motorclub Red Devils, kwamen in het café met elkaar in aanraking. Zeker drie mensen raakten gewond. 

De advocaat van Ramakers kan volgens L1 niet reageren omdat zijn cliënt nog in beperkingen zit. Het OM wil ook nog niets zeggen. 

Wapentuig

Bij de grote politieactie woensdag tegen onder meer de motorclub Bandidos is nog meer wapentuig gevonden dan eerder was bekendgemaakt. Er zijn onder meer ook handgranaten aangetroffen. Dat blijkt uit een uitgebreide lijst die het OM donderdag heeft gepubliceerd.

Op de lijst staan tientallen handvuurwapens en een aantal riotguns en tientallen kilo's munitie. Onder handvuurwapens worden pistolen en revolvers verstaan. Woensdag was al bekendgemaakt dat er vijf raketwerpers en een aantal automatische wapens waren gevonden.

Video: Actie motorbendes: zwaar wapentuig gevonden

Het schiettuig en de handgranaten zijn niet het enige wapentuig. Het OM vermeldt ook boksbeugels, tientallen busjes pepperspray en paralysers (stroomstootwapens).

Meer acties

De komende tijd zullen er meer acties komen tegen motorclubs zoals Bandidos en Satudarah. Dat zegt politietopman Pim Miltenburg tegen Eenvandaag

"Dit soort onderzoeken en acties zullen wij blijven doen, op ook de schaal zoals in Limburg. Het grote plan erachter is dat dit soort motorclubs niet onaantastbaar in Nederland kunnen opereren."

Het onderzoek naar de Bandidos in Limburg loopt al een jaar. Volgens Miltenburg is het niet zo dat ze toen pas zijn neergestreken. "Er wordt steeds gezegd, de Bandidos kwamen naar Nederland. Maar het zijn criminelen die al langer in Limburg waren die zich bij Bandidos aansloten. Daarom hebben we gelijk een onderzoek gestart."