Bij een grootschalige actie van politie en justitie tegen motorbende Bandidos is woensdag in Geleen een xtc-laboratorium gevonden. 

Dat bevestigt de politie tegenover NU.nl. 

Het lab bevindt zich in een pand aan de Anemonenlaan. Ook heeft de politie mogelijk een wapenvondst gedaan in een garagebox. Waarschijnlijk gaat het om een raketwerper, zegt het Openbaar Ministerie.

De omgeving van de straat is afgezet. Vooralsnog is niet bekend of er ontruimingen zijn geweest in de buurt. Het is nog niet duidelijk of de eigenaar van het pand een Bandidos-lid is. De politie komt later woensdag met meer informatie. 

De Anemonenstraat ligt in een volksbuurt, die is uitgelopen. Ook is er veel politie politie op de been. Er worden onder meer speurhonden ingezet.

Veel mensen in de buurt zijn bang. Uit angst voor mogelijke represailles willen ze niet dat hun huis op de foto komt.

Invallen

In Limburg, Noord-Brabant en België heeft de politie woensdagochtend op 25 plekken invallen gedaan op locaties van de Bandidos. Inmiddels zijn er twintig personen aangehouden, aldus de politie.

Video: Twintig aanhoudingen bij actie politie Limburg

Leider

Onder de arrestanten is ook Bandidos-leider Harry Ramakers. De politie meldt dat dertig panden zijn doorzocht en dat een groot deel van de arrestanten lid is van de Bandidos.

Behalve in Limburg worden ook huiszoekingen gedaan in Noord-Brabant, België en Duitsland.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's op NUfoto, stuur ze in via Whatsapp of mail uw video's naar video@NU.nl