Een loods op een bedrijventerrein in Landgraaf (Limburg) is maandagavond getroffen door een zeer grote uitslaande brand. De loods is volledig uitgebrand. 

Brandweerkorpsen uit meerdere plaatsen in Zuid-Limburg bestreden het vuur met groot materieel, maakten de hulpdiensten bekend.

Omstreeks 23.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer meldt op Twitter dat er nog wordt nageblust en dat mogelijk nog sprake is van stankoverlast. Het nablussen kan nog de hele nacht duren. 

De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling. De brandweer riep mensen in de naburige woonwijk op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Veolia wijzigde een busroute omdat enkele wegen in stadsdeel Waubach door de brand niet meer bereikbaar zijn, laat de vervoerder weten.

De brand in de loods aan de Vogelzankwegweg brak rond 21.30 uur door nog onbekende oorzaak uit. Het vuur greep daarna snel om zich heen en verwoestte te loods volledig. De brandweer zette vooral in op het behoud van omliggende panden. 

Bij de brand raakte niemand gewond.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Plaats ze op NUfoto.