De veertienjarige Marilyn uit Hardinxveld is terecht. Het meisje uit Hardinxveld werd sinds vrijdag vermist. De politie hield zondag twee mannen aan.

Het meisje werd zondag gevonden in een woning in Diemen. Ze maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie.

De politie kreeg zondag informatie over het adres in Diemen, waar het meisje werd aangetroffen. De twee mannen van 35 en 60 jaar die zijn aangehouden bevonden zich op dat moment in de woning.

Het is nog niet duidelijk wat de mannen te maken hebben met de vermissing van de tiener. Gesprekken met het het drietal moeten dat de komende dagen duidelijk maken.

Amber Alert

In de zoektocht naar Marilyn maakte de politie voor het eerst gebruik van een regionaal Amber Alert. De politie zocht eerder naar informatie over de vermissing op Facebook en Twitter.

Mensen uit de regio's Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Flevoland die zijn aangesloten op het sms-systeem bij vermissingen, ontvingen zaterdag een bericht over het meisje, dat vrijdag na school niet meer thuiskwam.

Bij een Amber Alert krijgen normaal gesproken alle mensen in Nederland die zich hebben aangemeld, een tekstbericht. Nu was daar niet voor gekozen, omdat de politie aanwijzingen had dat het vermiste meisje in een van de vier genoemde provincies was.

Het landelijke Amber Alert wordt gemiddeld drie tot vier keer per jaar gebruikt. Dat gebeurt als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind direct gevaar loopt.