De A17 (Moerdijk-Roosendaal) is vrijdag bij Zevenbergen urenlang afgesloten geweest na een botsing tussen twee vrachtwagens. Een van de chauffeurs, een 54-jarige man uit Made (Noord-Brabant), kwam daardoor om het leven.

De weg was tussen Moerdijk en Zevenbergen dicht. Tegen 21.00 uur is de snelweg weer vrijgegeven, meldde Rijkswaterstaat.

Ook op de A20 bij Rotterdam-Alexander botsten vrijdag twee vrachtwagens op elkaar. Achter het ongeluk ontstond een lange file omdat twee van de drie rijstroken werden afgesloten. Rijkswaterstaat hoopte de snelweg in de loop van de avond vrij te geven, maar de schoonmaakwerkzaamheden duurden langer dan verwacht.

Het asfalt raakte volgens een woordvoerster dermate vervuild door versnellingsbakolie dat een speciaal bedrijf het moest komen schoonmaken. Rijkswaterstaat liet zaterdagochtend vroeg weten dat de rijbaan is vrijgegeven.

''Spoedwerkzaamheden aan asfalt ter hoogte van Prins Alexander na een eerder ongeval zijn gereed'', meldde de organisatie op Twitter.

Bekijk de actuele situatie op de weg