Hogeschool Inholland scoort het slechtst van alle hogescholen in de Nationale Studenten Enquête 2015. De studenten zijn ontevreden over de kwaliteit van de docenten, de studiebegeleiding en de manier waarop klachten en problemen worden afgehandeld.

Dat meldt de Volkskrant. De enquête is door bijna 40 procent van alle studenten in Nederland ingevuld.

Studenten van Inholland gaven de hogeschool een 3,65 op de schaal van 1 ('nee, ik raad de opleiding niet aan aan vrienden, familie of collega's) tot 5 (ja, ik raad de opleiding zeker aan aan vrienden, familie of collega's). De gemiddelde score die bij de enquête werd gegeven, was een 3,99.

De Inholland-studenten waren vooral ontevreden over de afhandeling van klachten en problemen. 

De collegevoorzitter van Inholland Jet de Ranitz is tevreden met de uitslag. "Als je een lijstje maakt, moet er altijd iemand onderaan staan", aldus De Ranitz tegen de krant. "Die eer is weer voor ons. Ik concludeer hieruit dat de gemiddelde student van Inholland tevreden is."

Beste beoordeling

Pedagogische Hogeschool De Kempel krijgt de beste beoordeling. Deze hogeschool kreeg een beoordeling van 4,75.

Bij de universiteiten wordt de hoogste beoordeling van een 4,44 aan Wageningen University, de Open Universiteit en Nyenrode Business University gegeven. De Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Twente ontvangen de laagste score van 4,09.