Tussen Maasbracht en Nijmegen zijn woensdagavond even voor 18.00 uur in de buurt van Horst een dode en drie gewonden gevallen door een ongeluk op de A73. 

Dat meldt de politie Limburg tegenover NU.nl. "Van de gewonden zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht", aldus de politiewoordvoerder. "De derde was licht gewond en is ter plekke behandeld."

De hulpdiensten zetten een traumahelikopter in, die op de snelweg landde. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is van het ongeluk. 

Door het ongeval ontstond een ravage op de rijbaan. Van de vier betrokken auto's vatten er twee vlam, die moesten worden geblust. Eén auto is volledig uitgebrand, hierbij ontstond veel rookontwikkeling.

"De A73 richting het noorden ligt er helemaal uit", aldus de politiewoordvoerder. Vanwege het technisch onderzoek bleef de weg nog uren afgesloten.

Video: Ravage op A73 na ongeval bij Horst

Omleiding

Omstreeks 21.30 uur was de weg tussen Grubbenvorst en Horst-Noord nog steeds dicht en stond er zo'n drie kilometer file. Voorzichtige schattingen meldden dat de weg omstreeks 23.00 uur weer open zou gaan, maar dat bleek te voorbarig.

De uitgebrande voertuigen veroorzaakten schade aan het wegdek.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers donderdagochtend goed in de gaten te houden of de weg open is voor verkeer. Er worden in de nacht van woensdag op donderdag reparaties aan het wegdek gedaan.

Werkzaamheden die aanvankelijk op de omleidingsroute via de A67 bij Eindhoven waren gepland, gaan niet door.

Daarnaast vond woensdagavond nog een tweede ongeval plaats op de A73, waardoor nu ook bij Horst-Noord de weg deels is afgesloten, meldt de VID. Bij Horst zijn twee auto's en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De ernst van het ongeval is nog onbekend.