De gemeente Kerkrade, politie en justitie hebben maatregelen genomen om de openbare orde en veiligheid te waarborgen, nu de Hells Angels zich niet uit het Limburgse stadje laten verjagen. 

Waaruit die maatregelen bestaan, wilde een woordvoerder van de gemeente woensdag niet zeggen.

Hoewel burgemeester Jos Som het café van de Hells Angels aan de Markt in Kerkrade afgelopen week liet dichtspijkeren, blijven de 'Angels' hun weg vinden naar de Limburgse gemeente. Sindsdien wordt de woning van Som permanent door de politie bewaakt.

De Hells Angels hebben nu een adres gevonden aan de Pannesheiderweg. Op dat adres woont een lid van de motorclub of iemand die ermee gelieerd is. ''Ons is bekend dat daar clubleden worden ontvangen’’, zei een woordvoerder van de gemeente woensdagmiddag. ''Zodra de openbare orde wordt bedreigd, treden we op.''

Volgens burgemeesters in de regio lopen de spanningen tussen de verschillende motorclubs op. Onder leiding van  Onno Hoes, tot 1 juli nog burgemeester van Maastricht, voeren de burgemeesters die last hebben van motorclubs, samen met justitie en politie geregeld overleg.

''Georganiseerde criminele motorbendes zijn hier niet welkom’’, aldus de woordvoerster van Hoes woensdag. De Nederlandse wetgeving biedt volgens haar onvoldoende mogelijkheden om clubs te verbieden. Hoes is voor zo’n verbod.

Een groep die aantoonbaar criminele activiteiten verricht, kan volgens de woordvoerster wel worden aangepakt.

Bijna twee weken geleden kwam het tot een vechtpartij tussen Bandidos en Red Devils in Sittard. Daarbij raakten twee Red Devils en een aspirant-Hells Angel gewond. De Red Devils zijn gelieerd aan de Hells Angels. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen sloot daarop de kroeg waar de Devils hun honk hadden.