Het Pinksterweekeinde zal waarschijnlijk voornamelijk droog en zonnig verlopen. Toch bestaat er zondag en maandag wel kans op een regenbui.   

Dat voorspellen Weerplaza en Weeronline woensdag.

Het weekeinde begint zaterdag bewolkt, maar er wordt weinig tot geen regen verwacht. Naarmate de dag vordert, zal de zon zich steeds vaker laten zien.

Zondag, op Eerste Pinksterdag, schijnt de zon flink en kan het in het zuiden en oosten van het land 20 graden worden. Later op de dag wordt het steeds bewolkter en kan het gaan regenen. Volgens Weeronline komt de regenbui pas 's nachts.

De nattigheid zal maandag in de ochtend wegtrekken en zal de zon weer terugkeren. Het zal op Tweede Pinksterdag met maximaal 14 graden wel fris zijn.

Aanloop

Het wisselvallige weerbeeld van de laatste dagen zal in de aanloop naar het weekeinde verdwijnen. Voor woensdag wordt vooral in het oosten van het land nog gewaarschuwd voor regen en harde wind.

Donderdag is het droog en staat er een rustige wind. Vrijdag is het zonnig met een maximumtemperatuur van 20 graden in het binnenland. 

Bekijk hier de weersverwachting